• cover image

Zadnje novice

image
28 november 2017

Predstavitev raziskovalne naloge je v polnem teku

V Javnem zavodu Center za razvoj terciarnega izobraževanja SAŠA Velenje (CRTI SAŠA)  je bila v letu 2017 izvedena raziskava z naslovom »Priložnosti za delo in življenje mladih v SAŠA regiji v obdobju do leta 2030«. Raziskavo, v kateri je sodelovalo več kot 100 sodelavcev iz regije SAŠA,  je vodil doc. dr. Franc Žerdin, strokovno jo je usmerjal Projektni svet, ki mu predseduje Jure Marjanovič, izvršni direktor uprava za področje kadrov v Gorenju d. d.


Preberite več...

image
31 marec 2017

Digitalizacija - priložnost za SAŠA gospodarstvo

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je v torek, 28. marca, organizirala razvojno konferenco regijskega gospodarstva, ki je bila tokrat posvečena digitalizaciji. Digitalizirati poslovanje ali ne - namreč ni več vprašanje, vprašanje je le, kdaj in kako jo bo posamezni gospodarski subjekt vpeljal v poslovanje, v nasprotnem primeru že v bližnji prihodnosti ne bo več konkurenčen na trgu.

Predsednica SŠGZ dr. Cvetka Tinauer je v uvodnem govoru opozorila, da Evropska unija pri digitalizaciji zaostaja za Japonsko, ZDA in Južno Korejo, Slovenija pa v EU na področju digitalizacije zaseda 18. mesto. Slovenska podjetja se na področju digitalizacije srečujejo predvsem s pomanjkanjem znanja in spretnosti ter problemi organizacijske kulture. Podobnega mnenja so bili tudi udeleženci konference, ki so se do več vprašanj o digitalizaciji lahko opredelili z glasovanjem preko mobilnih telefonov.

Dr. Mark Pleško, ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, ki je vodilna na svetu v niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike, je digitalizacijo opredelil kot celovito spremembo poslovnih modelov, procesov in odnosov z uporabo novih informacijskih in komunikacijskih tehnologij. Njihovo podjetje koristi prednosti digitalnih orodij in procesov tudi pri vstopanju na nove trge, dr. Pleško pa je ob tem predstavil tudi svoj pogled na proces digitalizacije v drugih gospodarskih panogah.
Preberite več...

  • cover image